Verbouwing en diversen

Begin juni was de overdracht en heb ik de sleutel gekregen. De grote verbouwing kan beginnen. Dat er het een en ander moet gebeuren is duidelijk, maar tegelijkertijd moet ik ook nog uitdenken wat ik precies waar wil hebben. Op deze pagina staat een beknopt verslag van de voortgang. Op facebook verschijnen af en toe ook foto's en filmpjes.


20 June 2015, Eerste muurtje

In deze hoek van de kamer heeft alleen de verwarming heeft het overleefd.


27 June 2015, Klaar om weg te halen

Vandaag heeft zus heeft alle planken uit de inbouwkast geschroefd. Hiermee is ook deze muur klaar om weggehaald te worden. Deze inloopkast wordt uiteindelijk twee keer zo breed en krijgt een eigen dakraam waarmee het een logeerkamer wordt.


26 September 2015, Werk in de tuin

Omdat het zand onder mijn terras in hoog tempo mijn kruipruimte in aan het spoelen was werd het tijd om daar iets aan te doen. We hebben de tegels langs de gevel eruit en een geul gegraven tot aan de onderkant van de fundering.

Toen was ook goed te zien dat er een kier van ongeveer 5 cm onder de fundering zit. De grond is in de loop der jaren ingeklonken, maar de fundering blijft op dezelfde plek staan. Door deze kier spoelt het zand de kruipruimte in.

Een randje golfplaten sluiten nu de kier af. De platen zitten ongeveer 20 cm dieper dan de onderkant van de fundering. De bovenkant is afgepurd.